ceturtdiena, 2012. gada 23. februāris

Matu maskas

Šoreiz pastāstīšu par matu maskām, kuras šobrīd pamīšus lietoju ( kuras vairāk, kuras mazāk...). Tā kā mani mati regulāri tiek krāsoti, šad tad pakļauti karstumam un citiem negatīviem faktoriem, tos ir pienācīgi jākopj un bez matu maskām es neiztieku.
Now foods 100% kokosriekstu eļļa
 Plusi: mati pēc kokosriekstu eļļas lietošanas ir spīdīgāki, veselīgāki, vieglāk izķemmējami. Izdevīga cena- 4,96$ par 207 ml ( sūtu no iherb, ja sūti pirmo reizi vari izmantot kodu BES060 5$ atlaidei).
Mīnusi: salīdzinot ar "ķīmiskajām" matu maskām, šī ir grūtāk lietojama, pirmkārt, tā ir ūdens peldē vai kā savādāk jādabū šķidrā konsistencē, jo istabas temperatūrā tā ir cieta, otrkārt, lai iegūtu efektu nepietiks paturēt 5 minūtes, parasti lietoju šo masku pirms mazgāšanas, kad nav nekur jāsteidzas un mierīgi to varu turēt vismaz stundiņu matos. Kā arī lai mati nebūtu taukaini pēc tam, matus mazgāju 3x ar šampūnu.
Lai ari lietošana nav pati ērtākā, taču ņemšanās ir tiešām tā vērta! Konkrēti šai kokosriekstu eļļai nav nekāds aromāts, taču ir pieejamas arī ar smaržu. Šāda burciņa man pietiek kādām 7-8 reizēm.
Earth Science, Deep conditioning masque, Olive & Avocado
Bilde no iherb.com
 Sastāvs: Water (Aqua), Cetearyl Alcohol, Behentrimonium chloride, Amodimethicone, Trideceth-12, Cetrimonium chloride, Panthenol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Lea Europaea (Olive) Oil, Hydrolyzed Silk Protein, Ethylhexylglycerin, Cetyl Esters, Citric Acid, Disodium EDTA, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Fragrance (Parfum).
Plusi: ērta lietošana, ļoti patīkama smarža, ideāla konsistence, mati tiek pabaroti, ir spīdīgi un izbraucot caur mitriem matiem ir tā ideālo matu sajūta, mati pēc maskas nepaliek taukaini. 
Mīnusi: Iepakojumā ir 170g ( cena 6,84$ no iherba) , taču tā diez gan ātri beidzas, dažas sastāvdaļas varēja arī nebūt, piemēram Disodium EDTA.
Ir vērts sūtīt atkārtoti, jau pēc vienas lietošanas reizes es jūtu atšķirību, pēc tam var mierīgi nelietot kondicionieri. Kopumā- ideāls variants slinkiem cilvēkiem, kam vajag ātro palīdzību matiem. 
Osmo- Intensive deep repair mask.

 Plusi: patīkama, neuzkrītoša smarža, cena-1200 ml par aptuveni 9 ls, viegla lietošana.
Mīnusi: iedarbība kā parastam kondicionierim, nesauktu to par matu masku, vienīgais kas ir kā maskai, tā ir konsistence, kas ir biezāka kā kondicionierim. 

2 komentāri:

  1. Interesanti! Esmu liela matu masku fane, bet šīs neesmu mēģinājusi. Ielikšu šoppinglistē :)

    AtbildētDzēst
  2. Osmo maska ir ļooooti laba- ideāli bojātiem un sausiem matiem!

    AtbildētDzēst