pirmdiena, 2013. gada 1. aprīlis

Pārdomas pēc vakardienas

Biju vakar noskaņojusies sevi iepriecināt ar foršiem drugstore produktiem, varbūt iepirkt kaut ko no jaunumiem pēc ilgā pārtraukuma dekoratīvās kosmētikas pirkumos. Nevaru saprast, vai pie vainas daudzi ārzemju blogi, sevišķi aizokeānijas, kur drugstore produktiem ir arī atbilstošas cenas, vai kas cits, bet... Kad es redzu, ka jaunā Loreal Caresse lūpu krāsa maksā pāri 7 latiem, liela daļa tonālo līdzekļu ap 10 latiem, tajā pašā laikā ieeju Douglasā, kur mans ilgais wishlista dalībnieks Clinique Chubby stick maksā 11 lati, man rodas pārdomas- pirkt to drugstore lūpeni par vairāk kā 7 latiem, vai pielikt trīnīti un pirkt augstākas klases kosmētiku?
Pakāpeniski Drogu kosmētikai cena ceļas, ceļas un tā joprojām... Droši bieži jau psiholoģiski liekas, Drogās, tātad daudz lētāk.. Bet šad tad, piemēram, Bourjois var Kolonnā lētāk dabūt ka Drogās. Tajā pašā laikā high-end kosmētikas tirgotāji bieži piedāvā ļoti izdevīgas akcijas, padarot savu produkciju daudz pieejamāku, kaut gan vakar konstatēju, ka arī bez akcijām cenas ir palikušas nedaudz piezemētākas  dārgā gala veikalos. Tā nu Drogās nopirku tikai vates un aizgāju. Kā tev šķiet, vai cenas ir adekvātas un vai man vienai šķiet, ka drugstore ir iekāpis sev neatbilstošā cenu līmenī?
Bilde ņemta šeit

32 komentāri:

  1. Jā, man ar liekas, ka Drogu cenas kāpj debesīs! Salīdzinot ar ārzemju veikalu cenām, Latvijā cenas kļūst nepieklājīgi augstas!

    http://mansbeautyblog.blogspot.com/

    AtbildētDzēst
  2. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  3. Jā, es jau Drogās sen neko bez "atlaidēm" nepērku, jo cenas ir tiešām uzskrūvētas un ar "atlaidi" (pēdiņās) tā jau ir daudz maz adekvāta, bet tāpat dārga, ne tikai kosmētika, bet itin viss, tualetes papīrs, nu kamooon, 3 LS!!! Un jā, taisnība ir, it kā L'oreal tipa produktiem nu ir jābūt krietni lētākiem, tādiem kā tos arī pozicionē - mass market, bet nu nez, nez, ir labi jāpelna, lai atļautos, kurš tad ir tas lētais gals, ja lētais gals ir dārgs? Vai arī otrādāk - ienākumu līmenis valstī.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pēdējo nedēļu laikā, daudz sanācis blogos lasīt "paskatījos, papriecājos, paskatījos cenu un nolēmu gaidīt atlaides". Es arī uz rokas, pazieķēju, patika jau, bet roka necēlās maksāt, arī nolēmu gaidīt kādu lielo ķērienu vai citas vērā ņemamas atlaides.

      Dzēst
    2. Es arī tagad gaidu atlaides jaunajām Maybelline lūpenēm, būs pa kādiem četriem latiem, a tagad gandrīz seši!

      Dzēst
  4. Paskatoties ārzemju blogus, kur ir raksti par meikapu iekļaujoties 10 latu robežās (20$)(bieži vien tur nav tikai paši nepieciešamākie produkti, bet arī tādas lietas kā skropstu atliecējs u.t.t.), kļūst nedaudz skumji, jo pie mums to izdarīt būtu neiespējami.


    http://beautylv.blogspot.com/

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pie mūsu cenu līmeņa tur vajadzētu kādus 50 latus, lai īstenotu to projektu. Par 10 ls pat nesanāktu ar Essences kosmētiku.

      Dzēst
  5. Piekritīšu,ka pēdējā laikā Drogu cenas ir tuvu dārgās kosmētikas plauktu cenām!Nepatīkami!Es arī labāk nopērku to pašu Lancome tušu,nekā Loreal,jo Lancome tušas citreiz uz atlaidēm var nopirkt par kādiem 15ls,kad Loreal vai Maxfactor tušas maksā pie 12ls.Un vispār laikam jau ir labāk nopirkt vienu labu un dārgu produktu,nekā piepirkt kādus 5 nekam nederīgus tos pašus tonālos,kuri nemaz nepatīk un neder!Cenas ziņā sanāks pat dārgāk pirkt "drug store"produktus!Bet nu kvalitātes ziņā pārsvarā jau lukss būs labāks.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kad apzināti investēju naudu skaistumkopšanas produktos, tad arì izvēlos kaut ko no luksa, iepriekš veicot rūpīgu atsauksmju izpēti. Bet reizēm gribas vienkārši prieciņam nopirkt to, kas īsti nav vajadzīgs,bet kārojas un tādos gadījunos negribas pirkt luksu un īsti neder arī dārgs drugstore:-(

      Dzēst
  6. Jā, cenas ir pārāk augstas, arī vienmēr cenšos gaidīt atlaides vai iepirkties UK.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es reizēm sapņoju, kā iepirktos štatu drugstore vrikalos uhhh

      Dzēst
  7. Šo sašutuma vilni iesāka British Beauty Blogger un līdzīgu esmu manījusi arī Time4beauty :) Meitenes to sauc par Tom Ford efektu (jo TF lūpene UK maksā ap 36 mārciņām). Loreal jau sen cenu ziņā pārkāpis drugstore robežas. Bet par to pašu naudu labāk izvēlos Bourjos :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Bourjois arī daudz ko pasūtīt no fragrancedirect sanāk lētāk ar visu maksas piegādi par katru produktu :(

      Dzēst
  8. Jā, te es arī pilnībā piekrītu, ka plaša patēriņa kosmētika ir kļuvusi pārāk dārga, bet... Vairākos youtube skaistuma kanālos meitenes arī apspriež šo momentu, tomēr arī atzīmē, ka tā saucamā drugstore kosmētika tomēr kļūst arvien kvalitatīvāka. Es piekrītu, jo pēdējā laikā arvien biežāk man nākas secināt, ka tā saucamā lētā kosmētika kļūst aizvien labāka, piemēram, tie paši Bourjois tonālie krēmi, vai Rimmel lūpu produkti utt. Sarakstu varētu uztaisīt iespaidīgu, jo šie produkti ir tiešām labi un, manuprāt, bieži nemaz nav sliktāki par selektīvās kosmētikas produktiem. Atšķirība bieži vien ir tikai iepakojuma kvalitātē un produktu aromāts nav, teiksim tā, tik izsmalcināts.
    Mani gan mulsina lielā cenu atšķirība vienam un tam pašam produktam mūsu veikalos un, piemēram, kādā interneta veikalā. Vislielākā sāpe pēdējā laikā man ir par Giovanni produktiem, kuri man ļoti patīk, jo Amerikā tie maksā aptuveni 6 dolārus, bet pie mums gandrīz desmit latus (atkarīgs no produkta). Sākumā, kad vēl nezināju to cenu ASV, es kaut kā mierīgi varēju nopirkt, bet tagad.... pilnīgi roka neceļas. Būs jāmēģina pasūtīt iherbā.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. No otras puses, arī selektīva kosmētika daudz iegulda līdzekļus dažādās inovācijās un nepārtraukti strādā pie kvalitātes uzlabošanas, bet cenas kaut kā nav dubultojušās. Kaut gan viennozīmīgi jāpiekrīt, ka kvalitāte plaša patēriņa kosmētikai ir uzlabojusies, tikai nu tās cenas gan vairs nav īsti plaša patēriņa kosmētikas.
      Jā, Giovanni cenu starpība dramatiska, iherbs ar visu pvnu un piegādi sanāk lētāks.

      Dzēst
  9. bet ir jau arī tā,ka tieši drogas tās cenas uzskrūvē nevis tas pats loeal. piem. paskatoties cik loreal maksā asv un cik lv,būtu jābūt līdzīgām cenām,bet nu..
    varbūt es kļūdos..

    AtbildētDzēst
  10. bet ja tā padomā nejau tas pats loreals uzskrūvē tās cenas,bet dorgas,jo paskatoties kādas cenas loreal ir asv un kādas lv,vajadzētu būt līdzīgi,bet nu jā.. varbūt es kļūdos..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Latvijā uz atlaidēm jau tās cenas ir pieņemamas, tad jau arī veikals pelna, tad jādomā cik milzīgs ir tas uzcenojums bez atlaidēm...

      Dzēst
  11. man kaut kas nočakarējās un nerādīja,ka iekomentēju,tāpēc rakstīju par jaunu,bāc. :D

    AtbildētDzēst
  12. Pilnīgi piekrītu, bet mēs jau ar to neko nevaram padarīt! xx

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Runāt un izteikt neapmierinātību, nepirkt par augstajām cenām, bet vai kaut kas mainītos, grūti teikt.

      Dzēst
  13. Cenas aug un aug...un bonusā jaunumus saņemam tad, kad tie jau vairākus mēnešus ir pārdošanā citās valstīs gan Eiropā, gan Krievijā... dažreiz liekas, ka esam apdalīti un apmānīti (

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Daudz kas jau neatnāk vispār līdz mums, piemēram, Maybelline baby lips, bet tādu produktu ir ļoti daudz.

      Dzēst
  14. Piekrītu Arinai- ja vēl pie mums nonāktu laicīgi, tad to cenu ar atlaidēm vēl varētu sagremot. Dažreiz liekas, ka uz Latviju kaut ko ''atmet'' tad, kad citur jau tas ir apnicis un lai tad mums arī tiek.
    Godīgi sakot, neatceros, kad pēdējo reizi būtu drogās kaut ko pirkusi bez atlaides, bet vismaz tur visu laiku ir kaut kādi piedāvājumi, tikai ArtDeco es akciju jau ļoti sen neesmu manījusi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Artdeco bieži labi piedāvajumi Kolonnā un Douglasā.

      Dzēst
    2. Es jau trīs gadus dzīvoju Spānijā un tad nu teikšu tā - a) te vispār nav nevienas drugstore tīklu ķēdes (ir it kā Shclecker, bet ar vācu variantu nesalīdzināms, dekoratīvo kosmētiku pārstāv viens Basic stends, kur viss patiešām ir ļoti basic). L'Oreal, Maybelline var nopirkt šādās tādās pārtikas veikalu ķēdēs, cenas ir vēl augstākas kā Latvijā un akcijas nav vispār. Vasarā biju Latvijā, to pašu ArtDeco Douglas sapirku par labām cenām, te gan nebija nekādu atlaižu.
      Vienīgais veikals, kur šad tad ir labi piedāvājumi, ir El Corte Ingles universālveikals (kaut kas Stockmann stilā). Piemēram pagājušajā nedēļā pilnīgi visai dekoratīvajai kosmētikai bija 20% atlaide. Diemžēl man īsti pa ceļam nesanāk, tad reti iegriežos.
      Tā, ka es uzskatu, ka Latvija tomēr nav vēl pati sliktākā vieta.
      (Mani arī nomoka sapņi par šopingu ASV) :D

      Dzēst
  15. Piekrītu, bet esmu novērojusi, ka daži produkti ārzemēs maksā vairāk nekā pie mums.
    Man arī neceļas roka pirkt tušu par 7 Ls, ja atlaižu laikā var nopirkt pa 3 ar kapeikām.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. tādi ir mazākumā :D Biodermas ūdens vienīgais, kas nāk prātā, ka daudz kur ir grūti dabūt un dārgi.

      Dzēst
  16. kad dzirdu, kā youtube blogeres rādot stāsta par pa 5-7 dolāriem sapirktajām maybelline u.c. drugstore lūpukrāsām, man patiešām uznāk paliela skaudība.
    nesen iegādājos 3 maybeline lūpukrāsas - 2 pa 1.99, trešo - vivid - drogās uz atlaidēm pa 4 ar kapeikām, un pat tad bija ilgi jāsaņemas. bet roka tiešām neceļas tās pirkt pa pilno cenu. kur nu vēl, tērējot vecāku naudu, ne pašas nopelnīto. ;D

    AtbildētDzēst
  17. Visu laiku domāju, vai pasūtīt, no ASV. To pašu Maybelline kosmētiku no ebay, jo Tur Rocket mascara maksā 8$ kas ir 4 ls, bet Latvijā, latvijā visam jābūt + 2-3ls. Pat šipings un pasta izdevumi būs lētāk nekā Drogās. Pat DECO lētajiem Drogu produktiem ir augstāka cena nekā Amerikā E.L.F. vai Essence.

    AtbildētDzēst
  18. Diemžēl jāparakstās zem katra vārda :(
    manu , ka arī ASV mas-mārkets ceļ cenas. Piemēram , Nyx - jaunie produkti nav tie lētākie

    AtbildētDzēst